Top Menu

12 Mayıs 2024 Pazar 

Resimli  Site içi  Google 

ANA SAYFA
Çarşaf Böreği
 
romanshorn
 
 
 
 
 
 
6 Temmuz 2009
Kullanılan Malzemeler:

1 kilo un

maya

tuz

ici icin

ispanak

beyaz peynir

maydanoz

arzuya göre pul biber

sivi yag

üstüne sürmek icin 2 yumurta

arzu edilirse kiymalida yapilabilir

acmak icin carsaf

YAPILISI:

ispanaklar yikanir ve ince ince kiyilir maydanoz ve beyaz peynirle birlikte karistirilir. not. icine tuz ve yag koymayin yoksa ispanaklar cabucak ölür böregimizi yaparken koyacagiz.

daha sonra unu bir kaba alin 1 cay kasigi kadar yas maya ve tuz eklenerek orta yumusaklikta hamur yogruglur, yogurdunuz hamuru 6 parcaya bölün bir merdane yardimi ile asgi yukari bir tabak büyüklügünde acin tek rek güzelce yaglayarak bir tepsiye koyun siz masanizi hazirlayana kadar 5- 10 dakika beklesin daha sonra hamurun bir tanesini carsafin üstüne alin elinizle kenarlarindan yavas yavas cekerek büyük bir yufka elde edin.

üzerine hazirladiginiz harci yayin ve biraz sivi yag gezdirin bir tuzlukla tuz ekin arzuya göre pul biber ekleyin en son olarak carsafi sizin tarafinizdan tutarak yavasca kaldirip yufkayi yuvarlayinve bu sekilde tepsiye siralayin en son olarak üzerine yumurta sarisi sürün ve 200 derede isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin.

Afiyet olsun.



Facebook'ta Paylaş


    Gönderen : romanshorn        Tarih : 6 Temmuz 2009        Hit : 11825

Yorum Eklemek İçin Üye Olun / Giriş Yapın


Yorum Yazmak İçin Üye Seviyeniz Yetersiz

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz

 

Anasayfa  İletişim